Hollo ja Martta Festivaalin kansainväliset vieraat 2018

Kindervolkstanzgruppe Klagenfurt, Itävalta

Lapset rakentavat siltoja ihmisten välille - maiden välille.

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmä "Klagenfurt" on yksi Itävallan aktiivisimmista kansantanssi- ja -musiikkiryhmistä. Kulttuurilliset perinteet Itävallan eteläisistä osista ovat osa ryhmän tanssiohjelmaa. Itävallan lähettiläinä lapset ovat kuuluisia kotona ja maailmalla. Ryhmä järjestää joka vuosi kansainvälisen rauhanfestivaalin ympäri maailmaa tulevien lasten ryhmien kanssa.


Folklorni soubor Radost - Laulu- ja tanssiryhmä Radost – Tsekin tasavalta

Radost = Ilo

Laulava ja tanssiva lasten ja nuorten kansanperinneryhmä RADOST on perustettu vuonna 1977 Pardubicessä. Ryhmä esittää perinteisiä lauluja ja tansseja Tšekin maalta Chrudim, Nasavrky kaupungeista sekä keskeisiltä folklorealueilta Bohemiasta ja Moraviasta.

Vuosien aikana ryhmä on ottanut osaa menestyksekkäästi moniin kilpailuihin ja festivaaleihin Tšekeissä ja ulkomailla.

Ryhmää johtaa Jitka Vitková

Kansantanssi- ja -musiikkiryhmä "BORÒKA"

Transilvanian tansseista huokuu elämää ja iloa

Nuorten tansantanssi- ja -musiikkiryhmä BORÒKA on perustettu Romanian Székelyudvarhelyn
vuonna 1997. Nykyisin ryhmään kuuluu 150 kansantanssijaa ja -muusikkoa. Transilvanialaisesta taustastaan ylpeänä Boroka –ryhmän tanssit ovat täynnä elämää, iloa ja unkarilaista tulisuutta. Ryhmän jäsenet ovat romanian-unkarilaisia. Tanssijoiden inspiraation lähteenä ovat moni-ilmeiset ja värikylläiset transilvanialaiset perinteet.

Ryhmää johtaa Erzsebet Kelemen

Kalmukian valtion lasten ja nuorten kansantanssiryhmä "Tulpantchik", Elista, Venäjän Kalmukia

Eksotiikkaa ja taituruutta


Tämänvuotisen Hollo ja Martta festivaalin eksoottisin vierasryhmä tulee Venäjän Kalmukiasta.

Tämä tuntematon maa löytyy Itä-Euroopasta, Kaspian meren rannalta. Kalmukiasta, pääkaupunki Elistasta saapuvat vieraat ovat kalmukkeja ja edustavat upeilla tansseillaan hyvin läheltä aasialaista tunnelmaa. Nuoret tanssijat tuovat nähtäväksi ainutlaatuisen, oman kulttuurinsa ilmaisun.


Tulpantchik -ryhmä on perustettu vuonna 1993 Kalmukian kansallisbaletin osastoksi. Ryhmän johtaja Lyudmila Tolkatchyova on luotsannut ryhmän menestykseen jo 25 vuoden ajan. Toiminnan tarkoituksena on säilyttää ja kehittää ainutlaatuista kansallista kulttuuria, etsiä ja tukea lahjakkaita lapsia tanssitaiteen kehittäjiksi sekä ammattitaitoisiksi tanssijoiksi.

Ryhmä on vieraillut useilla folklorealan festivaaleilla niin koti- kuin ulkomailla, saavutuksiin kuuluu useiden kansantanssikilpailujen voitot.

Tulpantchik -ryhmä vierailee Suomessa 27.10. – 4.11.2018.

MARULA kansantanssi ja -musiikkiryhmä, Georgia

Georgialainen kansantanssi hämmästyttää

MARULA kansantanssi ja -musiikkiryhmä saapuu Hollo ja Martta festivaalille Georgian pääkaupungista Tbilisistä.


MARULA -ryhmä on perustettu vuonna 1998 ylläpitämään ja kehittämään georgialaista hyvin vanha
folklorea, joka tunnetaan taitteellisuudesta, vahvoista tanssielementeistä taiturimaisine hyppyineen ja tanssimisella korkealla – nilkat ojennettuina, päkiällä.


Voit kokea georgialaista kansantanssia ja todeta “Voi vitsi miten siistiä se on”. Ensinnäkin georgialainen kansanmusiikki on ihan mieletöntä, jotenkin tosi voimaannuttavaa ja sellasta kunnon
sankarimusiikkia. Siihen yhdistettynä upea tanssi, ei voi muuta kun ihmetellä ihastuksesta. Näet älyttömän upeita tanssiesityksiä niin nuorilta tytöiltä kuin miehiltäkin. Kysytäänkin, että onks georgialaiset jotenkin ylitaitavia kaikessa.

Marula -ryhmää johtaa Teimuraz Giorgadze


Petersburg Souvenir, Pietari – Venäjä

Pietarin koreografikoulun johtavat opettajat Alexander ja Liudmila Salomatov’s perustivat vuonna 1985 kansantanssiryhmän Petersburg Souvenir.

Alansa huipuartistit loivat yhteisön, joka tähän päivään saakka on kasvanut yli 250 hengen esittäjistöksi. Tanssiryhmään kuuluvilla on jokaisella ikäryhmällä omat tanssinsa, jotka
periytyvät Venäjän eri maakuntien sekä muiden Venäjän tasavaltojen rikkaimmasta perinteestä.


Lennokkaassa ja väkevässä ohjelmistossa on noin 60 tanssia joita säestää oma orkesteri. Yhteisön ohjelmisto on mielenkiintoinen ja vaihteleva, jossa on mukana perinteikäs kansantaide. Ryhmän ohjelmisto on otettu innostuneesti vastaan niin Pietarissa kuin muissa Venäjän kaupungeissa.


Kiitokset opettajien innokkuudesta, koko ryhmä nautti arvostuksesta sekä Venäjän että
muiden kansantanssin asiantuntijoiden keskuudessa. Ryhmä on saanut useita palkintoja ja kunniamainioita niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.


Tanssiryhmä Petersburg Souvenir on osallistunut kansantanssifestivaaleille mm. Bulgaria, Puola, Saksa, Englanti, Ranska, USA, Turkki, Latvia, Sveitsi, Italia jne.


Ryhmän johtajina toimivat Liudmila Salomatova ja Maxim Salomatov.