XVII HOLLO & MARTTA INTERNATIONAL
CIOFF® FOLKLORE FESTIVAL
2020

Vuoden 2020 kansainvälinen osio on peruttu Korona -pandemian vuoksi.

Hollo ja Martta Festivaali haluaa suojella kansantanssin- ja -musiikinystäviä suurilta joukko kokoontumisilta ja omalta osaltaan olla torjumassa COVID-19 virukselta osallistujia. Festivaalin konsertit toteutetaan Hollolan Nuorisoseurantalo Kukossa rajoitetulle yleisömäärälle.

Tuotamme videomateriaalia Youtube ja Facebook sivustoille festivaalin konserteista. Kutsutut kanasinväliset ryhmät ovat lisänneet sivuillemme linkin omiin esityksiinsä.

Hollo ja Martta -festivaali on vuoden välein Hollolassa ja muualla Päijät-Hämeessä järjestettävä kansantanssin ja –musiikin kansainvälinen CIOFF® festivaali. Ensi vuonna palataan toivottavasti normaaliin festivaalikonsertti toimintaan.


Turvallinen Hollo ja Martta Festivaali

Seuraamme  koronapandemian tilannetta ajantasaisesti ja toimimme vastuullisesti vallitsevien säädösten mukaisesti. Meille on tärkeintä järjestää tapahtuma, jossa huomioidaan ihmisten turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät tekijät.

Turvallisuuden takaamiseksi teemme seuraavat toimenpiteet:

Huomioimme turvavälit konsertti- ja ruokailupaikoilla

Ehkäisemme tungoksen syntymistä jonotustilanteissa

Vähennämme  katsomopaikkoja tarvittaessa

Ohjaamme istumaan katsomoissa oman seurueen kesken

Järjestämme riittävästi takahuonetiloja esiintyjille

Järjestämme yhteisruokailut niin, että tungosta ei synny

Tehostamme siivousta, lisäämme konsertti- ja ruokailupaikkojen siivousta

Huolehdimme riittävästä käsi- ja yskimishygieniasta ja kannustamme myös muita siihen

Toimitamme tapahtumapaikoille riittävästi käsien desinfiointiaineita

Suositamme kasvomaskien käyttöä yleisölle ja osallistujille tilanteen niin vaatiessa

Korostamme sitä, että sairaana ei pidä tulla tapahtumaan / Kannustamme jäämään kotiin, jos on

sairastumiseen viittaavia oireita


Varaa pääsylippu ajoissa tilaisuuksiin puh 050-5415572 tai hollojamartta@phnet.fi

Turkkilainen kansantanssi on eloisaa ja värikästä

"Hacettepe” University Children and Youth Folk Dance Group Ankara - Turkki


Lääketieteellisen Yliopiston kansantaiteen ja nuorisotyön yhdistys perustettiin vuonna 1996 Ankarassa.

Turkkilaiseen kansantanssiin perehtynyt yhdistys on vieraillut esiintyjänä kansantanssi- ja -musiikkifestivaaleilla eri puolilla Turkkia ja maailmaa. Yliopiston kansantaiteen ja nuorisotyön yhdistykseen kuuluu sekä lasten että nuorten kansantanssiryhmät.

Ryhmä opettaa Turkin eri alueiden tanssi- ja musiikkikulttuuria, perinteistä pukeutumista ja perinteisiä tapoja kansantanssin keinoin lapsille ja nuorille. Ryhmässä opitaan elämään sosiaalisessa ympäristössä ja jakamaan ympäristön yhteiset arvot.

Tämä nuorten ryhmä on vieraillut menestyksekkäästi Hollo ja Martta festivaalilla vuonna 2008, 2012 ja 2014.Ryhmää johtaa Bahar Özkan

Maailman parhaat tanssit – Kerran elämässä


Ukrainalainen kansantanssiyhtye ”Radist” kollektiivi, joka on perustettu vuonna 1998 Vinnytsian kaupungissa, joka on Vinnytsjan alueen hallinnollinen keskus Läntisessä-Ukrainassa.
Olemassaolonsa aikana yhtye on menestyksekkäästi esiintynyt kiertueilla niin Ukrainassa kuin kaukana sen ulkopuolella.

Yhtyeen ohjelmisto on poikkeuksellisen monipuolinen. Se perustana on ukrainalainen kansantanssi. Yhtyeen konserttiohjelmassa on mukana perinteisiä tansseja Ukrainan eri alueilta. Jokainen tanssi on oma tarinansa ja sisältää valtavan määrän fantastisia temppuja, viimeistä piirtoa myöten hiottuja liikkeitä ja upeita pukuja. Puvut ovatkin aivan oma lukunsa. Ainutlaatuiset, värikkäät ja kirjavat ukrainalaiset puvut ovat spektaakkelin erottamaton osa.

Värikkäät ja ilmeikkäät liikkeet, virtuoosimaiset hypyt, salamannopeat pyörähdykset ja tanssien dynamiikan ylittämättömän nopeat muutokset rakentavat sen ainutlaatuisen värikylläisyyden, energian ja taiteellisuuden, jonka ukrainalainen kansantanssiyhtye Radist tuo suomalaiselle yleisölle loka-marraskuussa 2020 Hollo ja Martta festivaalilla.


https://www.youtube.com/watch?v=GAiL_GUfQVE&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?v=yzaJzu2yFIE

Ryhmää johtaa Viktor Boiko

Tuhansien saarien Kroatia

Kroatilainen kansantanssiryhmä ”Punat” on perustettu vuonna 1973 Punatin kaupungissa, jossa on vain 1 700 asukasta, ja suurin osa ryhmän 70 jäsenestä on lähtöisin sieltä.


Heidän ohjelmistonsa keskittyy paikallisiin tansseihin Krk-saarelta sekä tansseihin koko Kroatiasta. Puvut ovat alkuperäisiä ja heijastavat aluetta, josta esitettävät tanssit ovat peräisin. He ovat ylpeitä Krk-saaren perinteisen tanssien aitoudesta ja ovat parhaita lähettiläitä tulkitsemaan niitä. Alkuperäiset, värikkäät kansallispuvut tekevät ohjelmasta vieläkin nautittavamman.
Krk on Kroatialle kuuluva saari Adrianmerellä. Se on Adrianmeren toiseksi suurin saari Cresin jälkeen. Krkin pinta-ala on 409 neliökilometriä ja asukasluku noin 16 000.Ryhmää johtaa Branko Karabaic

Pohjois-Ossetiassa siintävät lumihuippuiset vuoret


Ensemble ”Sarmat”, Vladikavkaz, Venäjän Pohjois-Ossetia- Haluamme tuoda sinne Suomeenkin häivähdyksen Kaukasian lumoa, kiteyttää osseettien tanssiryhmän ”Sarmat” taiteellinen johtaja Eduard Gugkaev puhelimitse Vladikavkazista.

Esitämme tansseja, joita kannattelee vuosisatainen perinne, pääasiassa Kaukasuksen tansseja. Jännittävät tanssiesitykset tarjoavat paitsi ossetialaisia perinteitä myös tyrmäävän upeita georgialaisia koreografioita. Miestanssijat tanssivat varpaillaan, tanssi kertoo tarinaa taistelusta, rohkeudesta ja sankaruudesta – korkeita hyppyjä ja taiturimaista akrobatiaa.


Ryhmää johtaa Eduard Gugkaev